Zakaria A Hersi: 1000 unga talanger från förorten till techbranschen innan år 2020!

I fredags fick niorna besök från tech-entreprenören Zakaria A Hersi. Zakaria introducerade eleverna till termen tech samt de möjligheter som techbranschen kan erbjuda. Han berättade också om några svenska entreprenörer inom tech samt en del större företag och deras påverkan på våra liv. Han fortsatte vidare med att berätta om sin livs- och karriärsresa. En resa som bland annat tog honom till Afrika, Latinamerika och sedan tillbaka till Sverige igen.

Han berättade hur han startade ett företag av en slump och hur han sedan fick förtroende att starta en version av blocket i Nigeria. Zakaria berättade om sitt konstanta kamp mot fördomar och invanda föreställningar och rådde eleverna att aldrig ge upp. Han rådde dom även att tänka på andra som kommer efter dom och alltid återkoppla med sin framgång tillbaka till orten. Sist men inte minst informerade han om sitt senaste projekt orten.io som ämnar minska gapet mellan techbranschen och förorten. Zakaria hoppas kunna slussa ut 1000 unga talanger från förorten till techbranschen innan år 2020.