Al-Azharskolans elever uppnår stor framgång i nationell matematiktävling

Pangea är en matematiktävling på europeisk nivå som år 2015 hade 500.000 europeiska deltagare varav ca 5.000 av dessa kom från Sverige.

I år deltog 59 svenska klasser i 90 kommuner med sammanlagt 5064 deltagare.

Al-Azharskolan har liksom tidigare år deltagit i tävlingen med stora framgångar.

6 av våra elever kom med i andra omgången av tävlingen och en elev gick vidare till den nationella finalen. De 6 eleverna är Amal A (Casablanca), Yusuf I (Casablanca), Abdallahi M (Istanbul), Mustafa A (Istanbul), Amina F (Los Angeles) samt Ahmed N (Los Angelse)

Namn

Aisha F från Åk 5 Istanbul kommer att tävla i finalomgången som kommer att hållas den 23:e  April och har därmed möjlighet att vinna första priset som är en värdecheck på 1000 kr. Andra- och tredjepristagaren får en check på 750 kr respektive 500 kr vardera.

För två år sedan vann en av våra elever Ahmed N från Los Angeles den nationella finalen och fick det första priset för sin dåvarande årskurs.

”Vi har verkligen skickliga elever som är tävlingsorienterade och deras resultat har inte skiljt sig nämnvärt från de som har gått vidare i andra omgången. Vi mattelärare på skolan har stora förhoppningar på våra elever och ser redan en potentiell ”mattegeneration” med exceptionellt goda mattekunskaper!” säger matte/NO läraren Mounhim Aabou.

Läs mer om tävlingen på http://pangea-tavling.se/