Avrundar terminen

Nu är det inte många dagar kvar på terminen. Barnen kämpar på in i fet sista med alla sina jobb i klassen.

Vi har målat tavlor som liknade konstnären Marie-Louise Ekmans kända verk ”Skoaltare”

vi fick se många vackra tolkningar. Allt från mobilaltare till ps4altare.

Vi har pratat om vänskap och hur man är Mot varandra. Hur det känns när någon är elak och säger dumma saker. Vi tittade på filmen Det osynliga barnet med Muminfamiljen som illustrerade detta väldigt bra. Alla barn förstod budskapet fint och försökte verkligen ta till sig budskapet i filmen.

En dag i veckan blev vi utelåsta ur klassrummet. Väldigt spännande bär vaktmästaren fick såga upp dörren!

De flesta morgnar har vi startat upp med tyst läsning i skenet av en brasa på tavlan. Inte lika varmt som en riktig men väldigt mysigt tycker vi alla.

Sen har även våra planscher om de olika religionerna vi jobbat med, äntligen kommit upp på väggen. Kom gärna förbi och titta på dom!