V. 7 Eleverna arbetat med lärande matriser, konsumentkunskap och lagat pasta med röda linser

Denna vecka har år 6 i en grupp skrivit förhör på ekonomi och reklam och de andra grupperna i år 6 har gjort komplettering på sitt förhör med hjälp av en lärande matris som hjälper eleverna att utveckla sitt förhör och visa sina kunskaper för mig. År 8 har eleverna arbetat med konsumentkunskaps i hkk boken samt arbetat med sitt övningshäfte med olika konsumtionsfall, eleverna tränar inför det skriftliga provet som kommer äga rum vecka 11. Fredagsgruppen i år 8 lagade en pastarätt med röda linser med tanken att vi skulle laga en maträtt som var både snäll mot plånboken, miljön och lätt att laga, nedanför kan du se bild ifrån när vi lagade. År 9 fick tyvärr ställa in alla de praktiska prov som var planerade denna vecka då jag tyvärr han varit hemma varit sjuk större delen av veckan, men igår var jag tillbaka på plats igen. Eleverna har istället fått ytterligare ett planeringstillfälle samt att de med vikare har tittat på lyxfällan. Nästa vecka har alla elever i år 9 praktiskt prov, de ska bli roligt och spännande få se era färdiga lagade måltider som ni har planerat.

När jag arbetar med en lärande matris i mitt ämne samt varje gång eleverna ska skriva en inlämning så får alltid eleverna först titta på detta Youtube klipp som du hittar nedanför som förklarar på ett väldigt bra sätt hur man utvecklar sitt resonemang. Klippet är bra att titta på flera gånger konterunerligt innan, under och efter din skriva eller muntliga text för att försäkra dig att du har utvecklat ditt resonemang tillräckligt. Detta Youtube klipp har du som elev alltid tillgång till på Infomentor på kunskapsrum, där hittar du även elevexempel i skriven form vad som krävs av dig för de olika betygsnivåerna.

/Fröken Emma