v. 46 Vi har planerat inför praktiskt prov och haft praktiskt prov och pratat om bakpulver och jäst

Denna vecka har år 6 repeterat hur man bakar med bakpulver och jäst och fått tillbaka sina resultat på förhöret på frukost och tallriksmodellen. År 8 har några grupper planerat inför det praktiska provet och haft praktiskt prov. Nedanför kommer du kunna se bilder ifrån ett praktiskt prov ifrån en elevgrupp. År 9 har planerat inför sitt praktiska prov som kommer äga rum om 2 veckor där de skrivit ett eget recept på en egen måltid.

20151104_16063620151104_160346

När eleverna har praktiskt prov planerar eleverna själva en måltid utifrån det arbetsområdet vi har arbetet med och sedan bedöms eleverna både på sina praktiska och teoretiska kunskaper. Eleverna får visa sina praktisk kunskaper när de tillagar sin måltid och en enskilt skriftlig utvärdering som eleverna gör lektionen efter det praktiska provet. Eleverna brukar tycka att det är kul när de får fria händer att välja egen rätt eller skapa en helt eget rätt.

Nästa vecka kommer det att komma ett nytt avsnitt av Emmas kök. Ni har väl titta på mitt förra video där jag bakar muffins, se förra veckans blogginlägg för länk till youtube. Emmas kök kommer jag att publicera en ny video varannan vecka där jag kommer att baka och laga olika maträtter och bakverk.

/Fröken Emma