V. 17 Vi har lagat ratatouille, pratat om källsortering och återvinning och planerat inför praktiskt prov

Denna vecka har en grupp i år 6 lagat ratatouille som är en grönsaksgryta med pasta och de andra grupperna har både pratat om miljösymboler och en annan grupp om källsortering och återvinning. År 8 har tre grupper planerat inför praktiskt prov där eleverna fick i uppdrag att planera en måltid som både är bra för miljö och enligt tallriksmodellen, eleverna kommer att laga denna planerade måltid nästa vecka. Den sista gruppen i år 8 pratade vi om hur man ska välja livsmedel ur ett miljöperspektiv de kommer senare tillfälle också planera en måltid och ha praktiskt prov. År 9 har eleverna fortsatt att titta på filmen Food Inc som diskuterar frågan vad vi vet om de livsmedel vi köper och äter, några grupper har redan kommit igång med  att skriva sin recension av filmen vi kommer fortsätta med detta även kommande vecka.

Visste du att på en påse matavfall kan bli biogas som räcker till att man kan köra 2,5 km bil. Eller om du kastar plast i naturen tar det 450 år för plast att bryta ner sig själv. Att källsortera och återvinna är viktigt för att skapa en hållbar utveckling. Här nedanför hittar du en kortfilm som visar varför det är viktigt men också vad som händer med våra sopor när vi har lämnat dem på miljöstationen eller återvinningscentralen.

/Fröken Emma