Spårvägsmuseet, träslöjd och pepparkaksbak

Vi hade en mycket trevlig dag på Spårvägsmuseet, som var terminens sista utflykt. Vi tittade på de gamla spårvagnarna och bussarna och fick även ”köra” buss och tunnelbana. Som avslutning åkte eleverna den lilla tunnelbanan genom museet. Det är fascinerande att se hur kollektivtrafiken i Stockholm har förändrats under decennierna och vi äldre blev nostalgiska när vi blev påminda om hur den såg ut under vår barndom.

För våra elever är de praktiska ämnena speciellt viktiga. De har både textil- och träslöjd och arbetar efter sina egna förutsättningar. På hemkunskapen lagar vi mat och bakar efter enkla recept och eleverna lär sig volymenheter. Det är roligt, inte minst att sedan äta det som man har tillagat.

Tut-tut, fina resenärer på tunnelbanetåget.

Abubakar i tunnelbanehytten. Kanske en blivande tunnelbaneförare?

Titt-tut! Var det så här bussarna såg ut förr i tiden?

På träslöjden sågas, filas och målas det. Det är fullt fokus på arbetet.

Nejma i målartagen!

På hemkunskapen bakade vi pepparkakor. De blev jättegoda!