Cambridge vecka 46

Tack varje vår nya lärare Gino på lågstadiet så fick Cambridge ta del av Plickers. Plickers är ett streckkod som delas ut till varje elev. Steckkoden kan du skriva ut på plickers.com. Sedan laddar du ner appen i din mobil för att scana elevernas svar. Är du intresserad av att veta mer? Vänd dig till Gino på lågstadiet. Han är så generös o delar gladligen med sig :-). Sedan vet ni att Fröken Kim jobbar gärna med Genrepedagogik. Det tog ett tag innan jag förstod vad det riktigt innebär. Men kortfattat så ser ni att när vi arbetar med schanger: fakta texter då tar vi ut nyckelord och sorterar in dem i sexfältare. Meningen är att barnen med hjälp av sexfältare ska skriva en egen fakta text så småningom. ”En läsande klass” är också Genrepedagogik.

Vid pennan fröken Sairah