Bästa skolan enligt Meriam Al-khazaali – Åk 7 Delhi

Det är ju nästan omöjligt att hitta den perfekta skolan i världen, men ordet nästan ger så många möjligheter att den perfekta skolan finns man måste bara jobba för att få en perfekt skola.

Min ideal av en perfekt skola är där alla respekterar varandra fast sin etnicitet, bakgrund, hudfärg,kön eller tro. Man ska respektera alla lärare för att lärare finns ju för att lära oss elever, de kommer inte bara för pengar. Och hur de lär oss är jätte viktigt p.g.a vi är ju nästa generationens människor som kommer antagligen göra världen bättre eller sämre.

Det andra som är jätte viktigt tycker jag är miljön,ser skolan trevligt ut så mår man faktiskt bättre.
Det skulle vara jätte bra om man kommer in till en städat, trevligt och rent skola. Och det hänger inte bara på rektorerna utan det här hänger ju på eleverna. Ett annat viktigt sak är att alla ska vara trevliga och snälla mot varandra, det spelar ingen roll om man går i nian eller ettan alla måste vara trevliga, iallafall respektfulla.

Man löser så många skolproblem med det exempelvis mobbning kan stoppas lätt om alla är trevliga och snälla mot varandra. Idag när man går till skolan är man ju ledsen och irriterad, det är inte  på grund av att helgen är slut, utan det är på grund av att skolverket sätter så många saker på elevernas axlar. Deras poäng är ju att ”eleven ska lära sig bättre” men det får eleverna att lära sig sämre då eleverna prioriterar de enkla sakerna först vilket oftast är de mindre oviktiga ämnena.

Det här har ju inte så mycket med den perfekta skolan att göra men den perfekta skolan skulle lätta ut saken för elever, får de att planera bättre och ge de mindre stress i schemat för exempel. När det händer så kommer eleverna tycka att allt är lättare och skulle tycka om att komma till skolan, för att skolan ”gör saker mindre komplicerade” för elever och då lär man sig mycket bättre. Och så är lärarna ett extremt viktig sak tycker jag. Det som brukar få en elev att älska ett ämne mer är läraren. Om läraren är väldig dålig så har han/hon ingen kontroll över klassen och då börjar eleverna tycka mindre om ämnet. En bra lärare är en lärare som respekterar dig, lyssnar på dig och dina tankar och är lite skämtsam då och då och har kontroll över klassen. En dålig lärare är en lärare som inte respekterar dig, lyssnar inte på dig och dina tankar, är hård och strikt och inte har nån kontroll över klassen.

Vänner är en viktig sak i skolan också. Har man inga vänner eller nån att umgås med på rasterna så räknas man som mobbad. Och när man är mobbad så kan man inte fokusera över sitt skolarbete och mår dålig och känner sig ledsen. Ingen elev i vilken skola som helst borde känna sig så, det finns allvarliga konsekvenser av vissa som är mobbade, de skär sig själva,droger eller tar självmord vilket är hemskt och borde inte hända någon.

Den perfekta skolan skulle vara där ”du har vänner som skulle göra vad som helst för dig, och vuxna som skulle stå vid din sida vad som än händer”.