Att välja skola 2018

Till vårdnadshavare ang. att ”Söka skola” genom Stockholms stads webbtjänst

• Oavsett om du stått i vår skolas kö länge eller inte alls så söker du skolan via Stockholm stads system för – Söka skola stockholm.se/sokaskola
  • När du söker via Stockholm stads webbaserade tjänst så bekräftar du din önskan om att få en plats på vår skola och antagningen kommer att göras utifrån de urvalsgrunder (antagningsregler) som gäller för vår skola.
  • Du gör din ansökan digitalt via e-tjänsten Sök skola Stockholm(Länk till annan webbplats, http://www.stockholm.se/-/Om-webbplatsen/Alla-e-tjanster/?term=221849). Om du inte kan söka webbaserat söker du via blankett som finns på ”Söka skola” stockholm.se/sokaskola Om du har frågor om att ”Söka skola” är du välkommen att kontakta antingen skolan eller Stockholm stads Kontaktcenter på telefon 08-508 11 550.
  • Om du redan nu vet att du inte kommer att söka vår skola vill vi gärna få veta det, se skolans kontaktuppgifter.
  • Ansökningstiden är den 15 januari till och med den 15 februari.
  • Från och med den 15 mars kan du som sökt via e-tjänsten logga in och se vilken skola ditt barn blivit erbjuden plats på. Du som sökt via e-tjänsten Söka skola – Stockholm kommer då att kunna signera antagningen med mobilt BankID alternativt ladda hem antagningsbeskedet för att underteckna.
  • Endast om du sökt via blankett kommer du att få antagningsbeskedet hemskickat till ditt barns folkbokföringsadress (dessa skickas ut den 15 mars).
  • Barn som går på Al-Azhar förskolor Vällingby, Hjulsta eller Dalahästen har förtur till plats i förskoleklassen på Al-Azharskolan. Därutöver tar vi in sökande enligt följande prioriteringsprinciper:
  • Kötid
  • Syskonförtur